Air Navigation Race

Air Navigation Race (ANR) Bergen 2020

Air Navigation Race (ANR)

Se nyttig info om ANR Bergen her>>

Bergen Open ANR 2020 vil bli avholdt på Bergen Lufthavn 11-13 juni. Vi har tidligere hatt litt værutfordringer, så vi prøver et litt annet opplegg i år der man har 3 dager å velge mellom. Spesielt for de som kommer langveis fra kan det være greit med alternativer. Arrangementet starter torsdag 13.juni fra 1200 og det vil være mulig å fly frem til lørdag 15.juni kl.1600.

Det vil være en person til stede i Bergen Aero Klubb som kan veilede og forklare disse tre dagene og man kan fly når det passer den enkelte.

ANR går ut på å fly så nøyaktig som mulig innenfor en fastsatt korridor. Korridoren er godt merket på kartet som man får utlevert før avgang. Dersom man kommer utenfor korridoren vil man få straffeprikker ganget opp med antall sekunder man er utenfor korridoren. Så her gjelder det å holde trekket og svinge ut på ny kurs i rett tid.

Hastigheten det flys på er 80 knop og man får en beregnet tid på ruten slik at man må passe på og ikke fly for raskt eller for sakte. Kommer man før eller etter den beregnede tiden over mål så får man prikker etter antall sekunder avvik. Hele turen logges av en GPS-logger som man får med seg på turen.

ANR flys med et crew på 2 personer (Pilot/Navigatør). I Bergen Open skal det flys 2 ruter og den med minst prikker etter flygningene vinner, enkelt og greit. Av utstyr trenger man en klokke (med sekunder) og ta gjerne med en protraktor for å ta ut kursene.

Konkurransen er åpen for alle piloter (motor og mikro) og man trenger ingen forkunnskaper. Her stiller de fleste på scratch ved start, så det er bare å melde seg på. Det koster ingenting å delta, men send oss en melding om når du ønsker å fly på forhånd.

Det er foreløpig uvisst hvordan smittevernet på tidspunktet for konkurransen vil være, men er dere i samme husstand så skal det uansett ikke være noe problem. Skal man dele fly med andre må man forholde seg til gjeldende smittevern-anbefalinger, som for tiden er å gjennomføre desinfisering etter flyging og benytte engangshansker. Det må benyttes personlig utstyr som headset, vester, redningsvester, osv.

De til enhver tid gjeldende smittevernråd vil bli fulgt. Sjekk her: http://www.nlf.no/forbund/nlfs-koronaguide-20
Har du symptomer eller har vært i nærkontakt med noen som er smittet så holder du deg selvfølgelig hjemme.

Påmelding sendes til Ola Hatlestad på e-post olahatlestad@me.com (evt. tlf. 980 45 023)

Velkommen!

Med luftig hilsen
Konkurranseutvalget Bergen Aero Klubb

Se oppdatering på Facebook

Bli med i Bergen Open NAR 2020
Logo%20norwegian%20flyingteam
INTRODUCING PRECISION FLYINGINTRODUCING AIR NAVIGATION RACINGNorwegian Flying Team
Konkurranse